loader image

Τοπική Γαστρονομία

Στην Αιγιάλεια, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, η γαστρονομία είναι μια ανεκτίμητη κληρονομιά αιώνων που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινή και κοινωνική ζωή και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας και του πολιτισμού της.

Η περιοχή φημίζεται για τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα της: από την ξακουστή σταφίδα Βοστίτσα και το εξαιρετικό ελαιόλαδο με το βαθυπράσινο χρώμα και την υπέροχα φρουτώδη γεύση, έως τα ζουμερά και αρωματικά της εσπεριδοειδή, τις ευχάριστα πικρές τσακιστές ελιές, την παραδοσιακή ροδοζάχαρη, και τα σπουδαία της κρασιά.    

Σταφίδα Βοστίτσα

Ελληνικό superfood που καλλιεργείται αποκλειστικά στις πλαγιές της Αιγιαλείας, η μαύρη σταφίδα Αιγίου Βοστίτσα είναι παγκοσμίως γνωστή για το ξεχωριστό της άρωμα, τη χυμώδη γεύση της, την υψηλή θρεπτική της αξία, και τη σημαντική αντιοξειδωτική και αντικαρκινική της δράση.

Ροδοζάχαρη

Παραδοσιακό γλυκό κουταλιού της Αιγιάλειας που παράγεται από τους μοναχούς της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών Αιγίου για περισσότερα από 100 χρόνια. Η παρασκευή της βασίζεται σε μια μυστική συνταγή επεξεργασίας ροδοπέταλων από τριαντάφυλλα που καλλιεργούνται στους ροδώνες του μοναστηριού.

 

Οίνος & Οινοξένεια 

Κάθε χρόνο, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, διοργανώνονται τα Οινοξένεια, μια σειρά ποιοτικών εκδηλώσεων που αναδεικνύουν την μακραίωνη αμπελουργική και οινοποιητική παράδοση της Αιγιάλειας και προβάλλουν το φιλόξενο πνεύμα και το σύγχρονο πολιτιστικό της πρόσωπο.

Μουσικές συναυλίες, βραδιές γαστρονομίας, περιηγήσεις και παιχνίδια σε αμπελώνες, προβολές ταινιών, καλλιτεχνικά δρώμενα και ξεναγήσεις σε οινοποιεία προσκαλούν τους επισκέπτες σ’ ένα μεθυστικό ταξίδι στα τοπία, τις γεύσεις και τα αρώματα της Αιγιάλειας!